Een begin is nooit echt een begin. Er gaat altijd een hele geschiedenis aan vooraf. Voor mij is schilderen een expressie op doek van zaken die me bezig houden, soms boeien, vaak ook verontrusten. Mijn schilderijen zijn een reactie daarop in het licht van het nieuws van de dag. Vandaag hoorde ik dat het ongeval in de kerncentrale van Doel wellicht geen ongeval maar een terroristische aanslag was. Natuurlijk wezen de signalen al direct in die richting voor wie de rampen in Chernobyl, Harrisburg en Fukushima heeft bestudeerd. We leven in Brabant in de schaduw van Doel. Ik schilderde een drietal schilderijen over de ramp in Fukushima, een ramp die alle leven in de wereld bedreigt. Zie daarvoor mijn Galerie. 

Wie geinteresseerd is in mijn notitie over de kernramp in Fukushima kan de volgende link volgen of mij via 'reactie' om een kopie vragen.

Zie http://nl.scribd.com/doc/211369758/Fukushima-De-Ramp-Die-Ons-Allemaal-Aangaat

Geen aangenaam begin voor een blog. Ik heb me voorgenomen een serie portetten op mijn site te publiceren. Die boeien me zeer en houden me bezig. Portretten zijn herkenbaar. hoe zou het portret van die terrorist in Doel er uitzien? Zou het iemand uit de buurt kunnen zijn?

Reageer op dit bericht